Skip to main content

අපි බලමු මී පැණි හා සුදුළුණු භාවිතයෙන් ශරීරයේ ප්‍රතිශක්තිය වඩවන බලගතු බෙහෙතක් සාදා ගන්නා -සුදුළුණු හා මී පැණි භාවිතයෙන් බලගතු බෙහෙතක්

සුදුළුණු හා මී පැණි එකට මිශ්‍ර කිරිමෙන් ඔබේ ශරීරය නිරෝගිව හා ශක්තිමත්ව තැබීමට හැකි විශ්මිත සංයෝගයක් සකස් කර ගත හැකි බව ඔබ දැන සිටියාද
ආහාර රසකිරීමට වගේම සුදුළුණු සතු ප්‍රබල ප්‍රතිඔක්සිකාරක බලය නිසා අපේ ශරීරය නිරෝගිව පවත්වා ගෙන යෑමේ හැකියාවකුත් සුදු ලුණු සතු වෙනවා. තවද සුදු ලුණු තුල අඩංගු වෙන ඇලිසින් නමැති පෝෂණ සංගටකය මගින් කොලොස්ටරෝල් මට්ටම පාලනය කිරීම රුධිර නාල තුල ලේ කැටි ඇති වීම වැළක්වීම පිළිකා සෛල විනාශ කිරීම හා සිරුරට අහිතකර බැක්ටීරියා මර්ධනය කිරීම සිදු කරනවා. සුදුළුණු තුල කැලරි ගොඩක් අඩංගු නොවුනත් මැන්ගනීස් විටමින් B6 , විටමින් C , සෙලේනියම් හා ෆයිබර් වැනි පෝෂණ සංගටකයන්ගෙන් කිසිදු අඩුවක්නැත.

සුදු ලූණු තුල හදවත් රෝග සහ දියවැඩියා රෝග සුව කිරීමේ ලා ගුණයක් පවතී.තවද සුදු ලූණු වල බැක්ටීරියා නාශක ගුණයක් ඇත.මෙය ඉතා ප්‍රබල බැක්ටීරියා වලට එරෙහිව ක්‍රියා කරයි.පර්යේෂණ වලින් සොයා ගත් ආකාරයට සුදු ලූණු වල ඇති රසායනික දව්‍යයක් මගින් බැක්ටීරියා වල පරිවහන පද්ධතිය අක්‍රීය කරනු ලබයි
සුදු ලූණු වල ඇති රසායනික දව්‍යයක් මගින් බැක්ටීරියා ටොක්සින් හෙවත් රැහැම්නොලිපිඩ ස්‍රාවය වීම වලක්වයි.රැහැම්නොලිපිඩ මගින් රැධිරයේ සුදු රැධිරාණු විනාශ කරයි.
සුදු රැධිරාණු අපගේ ශරීරයේ ප්‍රධාන ආරක්ෂක පද්ධතියයි.සමහර බැක්ටීරියා විශේෂ  biofilms  සාදයි .
Pseudomonas aeruginosa  එක් උදාහරනයකි. එම විශේෂ මගින් විශාල සෞඛ්‍යය තර්ජන ඇතිවේ. biofilms  ප්‍රතිජීවක වලට ප්‍රතිරෝධීතාවයක් දක්වයි. සුදු ලූණු වල ඇති රසායනික දව්‍යය වලට බැක්ටීරියා   biofilms  වලට එරෙහිව ක්‍රියා කිරීමේ හැකියාව ඇත.මෙම රසායන දව්‍යය ajoene ලෙස හදුනා ගෙන ඇත.
සුදු ලූණු වල ඇති ajoene නම් රසායනිකය  ප්‍රතිජීවයක් ලෙස භාවිතා කල හැකිය. මීයන් භාවිතා කර පර්යේෂණ මගින් පෙන්වා දී ඇත.
මී  පැණි ගත් කල
මී පැණි ස්වභාවධර්මයෙන් ලැබුනු  දායාදයකි. මී පැණි විශ්වයේ ඇති නරක් නොවන එකම ආහාරයයි.
මී පැණි වලට ස්ඵටික ලෙස පැවතීමේ හැකියාව නොමැත.
 ආදි කාලයේදී ඊජිප්තු ජාතිකයන් විස්වාශ කලේ මී පැණි භාවිතයෙන් ආයුෂ වැඩි වන බවයි.
මී පැණි පැණි ස්වභාවික ඇන්ටිඔක්සිජන් කාරකයකි.
මී පැණි වල 80% ක සීනි ප්‍රතිශතයක් ඇත.
මී පැණිවල සංයුතිය
Fructose -38.2%    Glucose-31.3%    Maltose-7.1%   Sucrose-1.3%    Water-17.2%  Higher suger-1.5%Ash-0.2%     Other-3.2%
තවද යකඩ කැල්සියම් පොස්පරස් මැන්ගනීස් සහ ඇමයිනෝ අම්ල අඩංගු වේ.
විටමින් බී සහ සී ද අඩංගු වේ.
මී පැණි මගින් ප්‍රතිශක්තීකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත් කරයි. මී පැණි රැධිරයේ සුදු රැධිරාණු ශක්තිමත් කරයි.ඇන්ටිඔක්සිජන් අඩංගු බැවින් බැක්ටීරියා සහ දිලීර ආසාදන වලට එරෙහිව ක්‍රියා කරයි.ව්‍යාජනක ක්ෂුද්‍රජීවීන්ට එරෙහිව ක්‍රියාකරයි.උදා E. coliStaphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginos
වැනි  biofilms සාදන විශේෂ  මෙම ක්‍රියාවලිය පහසුකිරීමට මී පැණි වල ඇති සර්වසාධාරන ගතිලක්ෂණ හේතුකාරක වේ.
එනම් හයිට්‍රජන් පෙරොක්සයිඩ් අඩංගු වීම
ආම්ලිකතාවය
අධික සීනි සාන්ද්‍රනය
බාහිර ආස්‍රතිය මගින් බැක්ටීරියා විනාශ කිරීමේ හැකියාව
phenolic acids, caffeic acid, p-coumaric acid and ellagic acid අඩංගුවීම.
ව්‍යාජනක ක්ෂුද්‍රජීවීන්ට එරෙහිව ක්‍රියාකරන ප්‍රොටීනයක්මී පැණි වල ඇති බව නවතම පර්යේෂණ වලින්  සොයා ගෙන ඇත.
පිලිකා සහ හදවත් රෝග පාලනයට මී පැණි වැදගත් වේ.
මී පැණි සහ කුරැදු  මිශ්‍ර කර ආහාරයට ගැනීම රැධිර කොලෙස්ටරෝල් සහ රැධිර පීඩනය පාලනයට වැදගත්ය.
මී පැණි සමට ඉතා වැදගත්ය.uv කිරණ වලින් සම ආරක්ෂා කරයි.සමට ලාබාල පෙනුමක් ලබා දෙයි.
මී පැණි සහ කිරි මුහුණ පිරිසිදුකාරකයක් ලෙස ක්‍රියා කරයි.
මී පැණිවල විටමින් සහ ඇන්ටිඔක්සිජන් අඩංගු වීම නිසා සම මතු පිට තුවාල සහ පිලිස්සුම් සුව කිරීමට වැදගත් වේ.
මී පැණි සහ කුරැදු  මිශ්‍ර කර ආහාරයට ගැනීම කැස්ස උණ වැනි රෝග පාලනයට වැදගත් වේ.
තවද මීපැ ණි මගින් දත් කැක්කුමඇසීමේ දුර්වලතා ,හුස්ම ගැනිමේ දුර්වලතා වැලැක්වීමට හේතු වේ.
මී පැණිඅමාශික බැක්ටීරියා රෝග සහ වාත රෝග වැලැක්වීමට හේතු වේ.
මී පැණි සහ කුරැදු  මිශ්‍ර කර ආහාරයට ගැනීම ආතරයිටීස්  රෝගය සහ මුත්‍ර ආසාදන පාලනයට හේතු වේ.
දැන් අපි බලමු මී පැණි හා සුදුළුණු භාවිතයෙන් ශරීරයේ ප්‍රතිශක්තිය වඩවන බලගතු බෙහෙතක් සාදා ගන්නා අන්දම.
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
සුදුළුණු ගෙඩි 3ක්
මී පැණි කෝප්පයක්
මුඩිය හොදින් වැසිය හැකි ජෝගුවක් ( උස ජෑම් බෝතලයක් වගේ හොදයි )
සාදා ගන්නා ආකාරය
ප්‍රථමයෙන් සුදුළුණු බික් ටික ගලවා වෙන් කර ගන්න. දැන් ඒවායේ පොතු සුද්ධ කර ගෙන හිස් ජෑම් බෝතලය තුලට පුරවා ගන්න. දැන් සුදු ලුණු බික් අතර ඇති හිඩැස් හොදින් පිරෙන සේ මී පැණි වක් කරන්න. හැන්දකින් එහා මෙහා කරමින් වායු බුබුළු නොසිටින සී මී පැණි පුරවන්න. අවසානයේ මුඩිය තඳින් වසා උෂ්ණත්වයට නිරාවරණය නොවන අයුරින් ශීතකරණයේ හෝ කාමර උෂ්ණත්වයේ දින කිහිපයක් තබන්න.
ඔබට සෙම්ප්‍රතිශ්‍යාවක් හෝ වෙන යම් රෝගයක් වැලදීගෙන එන විටම / මුලික රෝග ලක්ෂණ පහල වෙන කොටම මෙයින් හැන්දක් අනුභව කරන්න. රෝගය සුව වෙන තුරුම දිනකට කිහිප වරක් මෙය සිදු කරන්න. රෝග ලක්ෂණ ඉක්මණින් පහවී ඔබට ක්ෂණික සුවයක් ලැබේවි.

උපුටා ගැනීම -අන්තර්ජාලය

Comments

Popular posts from this blog

තරුණ බව රකින ඉගුරු

අඩියක් පමණ උස ඇති පදුරක් ලෙස වැවෙන වාර්ෂික ආයු කාලයක්  සහිත පසතුල තිරස් භූගත අල ලෙස (රයිසෝමයක්) විකර්ණය වු  මූල පද්ධතියකින් යුත්  Zingier officinale     යන උද්භිත විද්‍යාත්මක නාමයෙන් හදුන්වන ඉගුරු ශාකය ශ්‍රී ලාංකික ජනතාව අතර ප්‍රකට ජනප්‍රිය ගෘහ ඖෂධයක් හා කුළු බඩුවක් වශයෙන්  දැක්වෙනු ලැබේ. ශ්‍රී ලංකාවේ සෑම ප්‍රදේශකයකම වැවෙන මෙයට වඩාත් හිතකර පරිසරය වනුයේ පහතරට තෙත කලාපීය දේශගුණික තත්ත්වයන් ය. ලොව පුරා නිවර්තන රටවල ව්‍ය්ප්ත වි ඇති ඉගුරු ශාකයේ නිජබිම පිළිබදව විශේෂයෙන්  සදහන් නොවේ. එහෙත් ඉන්දියාව විය හැකි බවට විශාවාසය පවතී. ඒ ඉගුරු භාවිතය පිලිබද දීර්ඝ ඉතිහාසයක් ඉන්දියාවට ඇති බැවිනි. එමෙන්ම චීනයද ඉගුරු භාවිතය පිළිබද වසර දහස් ගනනක ඉතිහාසයකට හිමිකම් කියනු ලැබේ. මේ සදහා හොදම නිදසුන වනුයේ වසර පන්දහසකට පෙර ලි යැවුනු  shen Nung pen Shao Tching     නම් වු කෘතියේ ඉගුරු පිළිබදව සදහන්ව තිබීමයි. හටගත්   ප්‍ර දේශය අනුව හෝ රට අනුව අප්‍රිකානු ඉගුරු චීන ඉගුරු, කොචින් ඉගුරු(දකුණු ඉන්දියාව) කැලිකට් ඉගුරු, ජැමෙරිකානු ඉගුරු, ඕ ස්ට්‍රේලි...

දියවැඩියාවට කුරැදු සහ මී පැණි

දියවැඩියාව යනු රැධිරයේ ඉන්සියුලින් වල ක්‍රියකාරිත්වය අඩු වීමකි.මෙහිදී රැධිර සීනි මට්ටම වැඩිවිමක් පෙන්නුම් කරයි.සීනි සහිත ආහාර ශරීරයට සතුරැ වේ. මී පැණි පැණිරසකාරකයක් වුවත් දියවැඩියා රෝගීන්ට ආහාරයට ගත හැක. ඒ මන්ද යත් මී පැණි වල ඇමයිනෝ අම්ල සහ ආරක්ෂක පෝෂක බහුල වේ. මෙවා මගින් පරිවෘත්තීය ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩිවේ. මෙහි ඇති පැණි රස කාරකය ග්ලුකෝස් මෙන් වේගවත් ලෙස රැධිරයට අවශෝෂණය නොකරයි. මී පැණි වල වල ඉතා අඩු ග්ලයිසීමික් අගයක් ඇත. මෙම කාරනා නිසා මි පැණි වලින් රැධිරයේ සිනී මට්ටම අඩු කැරයි. මී පැණි ලෙමන් මිශ්‍රණය මෙම මිශ්‍රණය උදේට පානය කිරීමෙන් රැධිරයේ සීනී මට්ටම අඩු කරයි. මෙම මිශ්‍රණය පිලියෙල කර ගන්නා ආකරය අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය මී පැණි තේ හැදි 01 ලෙමන් තේ හැදි 01 වතුර කෝප්ප01 වතුර රත් කරන්න තරමක් නිවෙන්නට හරින්න ලෙමන් තේ හැදි 01එක්කරන්න මී පැණි තේ හැදි 01 එක්කරන්න හොදින් කලවම් කරන්න මී පැණි සහ කුරැදු මිශ්‍රණය මෙම මිශ්‍රණය දිවැඩියාවට ඉතා ගුණදායක බව පර්යේෂකයින් විසින් පෙන්වා දී ඇත. කුරැදු මගින් රැධිරයේ ක්ලෙස්ටරෝල් මට්ටම 18%කින්ද රැධිර සීනී මටිටම 24%කින්ද අ...

කෙස් වර්ධනය සඳහා ලූනු

  සල්ෆර්:     ළූනු ඉතා පොහොසත්     සල්ෆර්.   සල්ෆර් කොණ්ඩයේ වර්ධනය සඳහා අවශ්‍ය කොලජන් පටක නිෂ්පාදනය වැඩි දියුණු කරයි.   යුෂ වල ඇති සල්ෆර් අන්තර්ගතයට බැක්ටීරියා ආසාදන ඇති අතර මෙම ආසාදන හේතුවෙන් හිසකෙස් අහිමිවීමේ හැකියාව අවම කර ඇති අතර ,  දිලීර හා බැක්ටීරියා වර්ධනය වීම වළක්වයි.   ලූනු යුෂ හිසකෙස් ශක්තිය වැඩි කිරීම හා තුනී කිරීම හා වැනසීම වළක්වයි. අර්සොබික්   අම්ලය :     රුධිරය මගින් සපයන ලද ඔක්සිජන් ප්‍රමාණය වැඩි කිරීමෙන් එය රුධිරය වේගවත් කරයි  .  මෙම   කෙස්වල   එම නිසා   එය සෛලීය ස්වසනය වැඩි දියුණු කරන ලදි.   හිසකෙස් ව්‍යහයේ ප්‍රත්‍යස්ථා මට්ටමට වගකිව යුතු කොලජන් නිෂ්පාදනය   ද   වර්ධනය   වේ. අත්‍යවශ්‍ය  තෙල්:      ලූනු අඩංගු මෙම තෙල් අඩංගු ප්‍රති-ක්ෂුද්‍ර ජීවීන්    විෂබීජ නාශක සහ විෂබීජ නාශක ආදියයි.   මෙම තෙල් වර්ග ඔබේ හිස්කබලේ ඇති අහිමි පෝෂ්‍ය පදාර්ථ ප්‍රතිස්ථාපනය කරයි. විටමින් සහ   ඛනිජ වර්ග:  ...