Skip to main content

දියවැඩියාවට කුරැදු සහ මී පැණි

දියවැඩියාව යනු රැධිරයේ ඉන්සියුලින් වල ක්‍රියකාරිත්වය අඩු වීමකි.මෙහිදී රැධිර සීනි මට්ටම වැඩිවිමක් පෙන්නුම් කරයි.සීනි සහිත ආහාර ශරීරයට සතුරැ වේ.
මී පැණි පැණිරසකාරකයක් වුවත් දියවැඩියා රෝගීන්ට ආහාරයට ගත හැක.
ඒ මන්ද යත්
මී පැණි වල ඇමයිනෝ අම්ල සහ ආරක්ෂක පෝෂක බහුල වේ.
මෙවා මගින් පරිවෘත්තීය ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩිවේ.
මෙහි ඇති පැණි රස කාරකය ග්ලුකෝස් මෙන් වේගවත් ලෙස රැධිරයට අවශෝෂණය නොකරයි.
මී පැණි වල වල ඉතා අඩු ග්ලයිසීමික් අගයක් ඇත.
මෙම කාරනා නිසා මි පැණි වලින් රැධිරයේ සිනී මට්ටම අඩු කැරයි.
මී පැණි ලෙමන් මිශ්‍රණය
මෙම මිශ්‍රණය උදේට පානය කිරීමෙන් රැධිරයේ සීනී මට්ටම අඩු කරයි.
මෙම මිශ්‍රණය පිලියෙල කර ගන්නා ආකරය
අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
මී පැණි තේ හැදි 01
ලෙමන් තේ හැදි 01
වතුර කෝප්ප01
වතුර රත් කරන්න
තරමක් නිවෙන්නට හරින්න
ලෙමන් තේ හැදි 01එක්කරන්න
මී පැණි තේ හැදි 01 එක්කරන්න
හොදින් කලවම් කරන්න

මී පැණි සහ කුරැදු මිශ්‍රණය
මෙම මිශ්‍රණය දිවැඩියාවට ඉතා ගුණදායක බව පර්යේෂකයින් විසින් පෙන්වා දී ඇත.
කුරැදු මගින් රැධිරයේ ක්ලෙස්ටරෝල් මට්ටම 18%කින්ද රැධිර සීනී මටිටම 24%කින්ද අඩුවන බව පෙන්වා දී ඇත.
මී පැණි සහ කුරැදු මිශ්‍රණය පිලියෙල කර ගන්නා ආකාරය
මී පැණි තේ හැදි 01
කුරැදු තේ හැදි 01
වතුර 250  මිලි ලීටර
වතුර උණු කරන්න
ලිපෙන් ඉවත් කර කුරැදු එක් කරන්න
මී පැණි ද එක් කරන්න
මෙය දවසකට එක් වරක් පානය කල හැක.
කුරුදු වල සිනමැල්ඩිහයිඩ් අඩංගු වන අතර එමගින් ඉන්සියුලින් වල ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩි කිරිමට හේතු වේ.
Methylhydroxychalcone මෙහි අඩංගු වන අතර එමගින් රැධිරයේ සීනි මට්ටම අඩු කරයි.

උපුටා ගැනිම -අන්තර්ජාලය

Comments

Popular posts from this blog

තරුණ බව රකින ඉගුරු

අඩියක් පමණ උස ඇති පදුරක් ලෙස වැවෙන වාර්ෂික ආයු කාලයක්  සහිත පසතුල තිරස් භූගත අල ලෙස (රයිසෝමයක්) විකර්ණය වු  මූල පද්ධතියකින් යුත්  Zingier officinale     යන උද්භිත විද්‍යාත්මක නාමයෙන් හදුන්වන ඉගුරු ශාකය ශ්‍රී ලාංකික ජනතාව අතර ප්‍රකට ජනප්‍රිය ගෘහ ඖෂධයක් හා කුළු බඩුවක් වශයෙන්  දැක්වෙනු ලැබේ. ශ්‍රී ලංකාවේ සෑම ප්‍රදේශකයකම වැවෙන මෙයට වඩාත් හිතකර පරිසරය වනුයේ පහතරට තෙත කලාපීය දේශගුණික තත්ත්වයන් ය. ලොව පුරා නිවර්තන රටවල ව්‍ය්ප්ත වි ඇති ඉගුරු ශාකයේ නිජබිම පිළිබදව විශේෂයෙන්  සදහන් නොවේ. එහෙත් ඉන්දියාව විය හැකි බවට විශාවාසය පවතී. ඒ ඉගුරු භාවිතය පිලිබද දීර්ඝ ඉතිහාසයක් ඉන්දියාවට ඇති බැවිනි. එමෙන්ම චීනයද ඉගුරු භාවිතය පිළිබද වසර දහස් ගනනක ඉතිහාසයකට හිමිකම් කියනු ලැබේ. මේ සදහා හොදම නිදසුන වනුයේ වසර පන්දහසකට පෙර ලි යැවුනු  shen Nung pen Shao Tching     නම් වු කෘතියේ ඉගුරු පිළිබදව සදහන්ව තිබීමයි. හටගත්   ප්‍ර දේශය අනුව හෝ රට අනුව අප්‍රිකානු ඉගුරු චීන ඉගුරු, කොචින් ඉගුරු(දකුණු ඉන්දියාව) කැලිකට් ඉගුරු, ජැමෙරිකානු ඉගුරු, ඕ ස්ට්‍රේලි...

කෙස් වර්ධනය සඳහා ලූනු

  සල්ෆර්:     ළූනු ඉතා පොහොසත්     සල්ෆර්.   සල්ෆර් කොණ්ඩයේ වර්ධනය සඳහා අවශ්‍ය කොලජන් පටක නිෂ්පාදනය වැඩි දියුණු කරයි.   යුෂ වල ඇති සල්ෆර් අන්තර්ගතයට බැක්ටීරියා ආසාදන ඇති අතර මෙම ආසාදන හේතුවෙන් හිසකෙස් අහිමිවීමේ හැකියාව අවම කර ඇති අතර ,  දිලීර හා බැක්ටීරියා වර්ධනය වීම වළක්වයි.   ලූනු යුෂ හිසකෙස් ශක්තිය වැඩි කිරීම හා තුනී කිරීම හා වැනසීම වළක්වයි. අර්සොබික්   අම්ලය :     රුධිරය මගින් සපයන ලද ඔක්සිජන් ප්‍රමාණය වැඩි කිරීමෙන් එය රුධිරය වේගවත් කරයි  .  මෙම   කෙස්වල   එම නිසා   එය සෛලීය ස්වසනය වැඩි දියුණු කරන ලදි.   හිසකෙස් ව්‍යහයේ ප්‍රත්‍යස්ථා මට්ටමට වගකිව යුතු කොලජන් නිෂ්පාදනය   ද   වර්ධනය   වේ. අත්‍යවශ්‍ය  තෙල්:      ලූනු අඩංගු මෙම තෙල් අඩංගු ප්‍රති-ක්ෂුද්‍ර ජීවීන්    විෂබීජ නාශක සහ විෂබීජ නාශක ආදියයි.   මෙම තෙල් වර්ග ඔබේ හිස්කබලේ ඇති අහිමි පෝෂ්‍ය පදාර්ථ ප්‍රතිස්ථාපනය කරයි. විටමින් සහ   ඛනිජ වර්ග:  ...