Skip to main content

කෙස් වර්ධනය සඳහා ලූනු

 



සල්ෆර්:   ළූනු ඉතා පොහොසත්   සල්ෆර්. සල්ෆර් කොණ්ඩයේ වර්ධනය සඳහා අවශ්‍ය කොලජන් පටක නිෂ්පාදනය වැඩි දියුණු කරයි. යුෂ වල ඇති සල්ෆර් අන්තර්ගතයට බැක්ටීරියා ආසාදන ඇති අතර මෙම ආසාදන හේතුවෙන් හිසකෙස් අහිමිවීමේ හැකියාව අවම කර ඇති අතරදිලීර හා බැක්ටීරියා වර්ධනය වීම වළක්වයි. ලූනු යුෂ හිසකෙස් ශක්තිය වැඩි කිරීම හා තුනී කිරීම හා වැනසීම වළක්වයි.

අර්සොබික් අම්ලය :   රුධිරය මගින් සපයන ලද ඔක්සිජන් ප්‍රමාණය වැඩි කිරීමෙන් එය රුධිරය වේගවත් කරයි . මෙම කෙස්වල එම නිසා එය සෛලීය ස්වසනය වැඩි දියුණු කරන ලදි. හිසකෙස් ව්‍යහයේ ප්‍රත්‍යස්ථා මට්ටමට වගකිව යුතු කොලජන් නිෂ්පාදනය  වර්ධනය වේ.

අත්‍යවශ්‍ය  තෙල්:    ලූනු අඩංගු මෙම තෙල් අඩංගු ප්‍රති-ක්ෂුද්‍ර ජීවීන්  විෂබීජ නාශක සහ විෂබීජ නාශක ආදියයි. මෙම තෙල් වර්ග ඔබේ හිස්කබලේ ඇති අහිමි පෝෂ්‍ය පදාර්ථ ප්‍රතිස්ථාපනය කරයි.



විටමින් සහ ඛනිජ වර්ග:   ලූනු විටමින් පොහොසත් වේ  හානිකර සෛල අලුත්වැඩියා කිරීමට උපකාර කළ හැකිඔබේ හිස්කබල් හා හිසකෙස් පෙනුම වැඩි දියුණු කිරීමකැඩුණු හිසකෙස් ඇතිවීම සහ   වළක්වයි   . Niacin ලූනු තුළ අඩංගු විටමින්  ඉතා ඵලදායී වේ   කෙස්වල දිග අඩුසමහර අවස්ථාවල දීඔබේ හිසකෙස් සඳහා ළූණු යුෂ භාවිතා කළ හැකිය. ඔබේ කොණ්ඩයේ පරිමාව වැඩි දියුණු කළ හැකිය.

  
කොණ්ඩය වර්ධනය සඳහා ලූනු භාවිතා කරන්නේ කෙසේද
හිසකෙස් වර්ධන ප්‍රතිකාර සඳහා ළූණු භාවිතා කිරීම සඳහාඔබ පළමුව යුෂ සාරවත් කර ගැනීම සඳහා අවශ්‍ය වන අතර,   ඔබේ හිසකෙස් සඳහා අවශ්‍ය ලූනු ප්‍රමාණය වැඩිකර ,   කෑලිවලට ඒවා කපා. ඔබ බ්ලෙන්ඩර් හෝ යුෂ කට්ටලයක් තුළට ලූණු දමා යුෂ අවශ්‍ය ප්‍රමාණයෙන්  උදුරා ගැනීම සඳහා එය ක්‍රියාත්මක කරන්න. 


ලූනු යුෂ   සහ යෝගට්
යෝගට්   විශිෂ්ඨ ෙමොයිස්චරයිසර් සහ සමීකරණ වේ. යෝගට් මඟින් ඔබේ හිසකෙස් සෞඛ්ය සම්පන්න සහ ශක්තිමත්  තත්ත්වයට පත් වනු ඇත. එයට ඇබ්බැහි වීමෙන් , යෝගට් ද ඇතැම් පෝෂ්ය පදාර්ථ හා ඛනිජ වර්ගෆ්රිසස්අවපීඩන වලින්  ඉවත් කර සහ ඔබේ හිසකෙස් වල දිලිසීමක් ඇති කරයි.

කැස්ටර්  තෙල්   කෙස් වර්ධනය සහ සටන් කෙස් වැඩි දියුණු කිරීම සඳහා වඩාත් කාර්යක්ෂම තෙල් එකකි. 

·        4 හැදි   ලූනු යුෂ.
·          මී පැණි 1 tablespoon.
·           යෝගට් හැදි.
·              කැස්ටර් තෙල් තේ හැන්දක.

1.   කුඩා බඳුනක දී ඔබ පේස්ට්රක් ලබා ගන්නා තුරු සියලු අමුදව්‍ය  මිශ්‍ර කරන්න
2.   ඔබ විශේෂයෙන් අවධානය යොමු කළ යුතු අතරස්නාන ආවරණයක් යොදන්න.
3.    මිනිත්තු 40 ක් හෝ පැයක් සඳහා පවා එය තබන්න.
4.     එය සේදීම සහ ෂැම්පු කර ඔබේ හිසකෙස් සෝදා ගන්න.




ලූනු සහ පොල් තෙල්
පොල් යනු  හිසකෙස් සඳහා වඩාත් ජනප්‍රිය  තෙල්වලින් එකකි.   පොල් තෙල්   විටමින් හා පෝෂක අඩංගු වේ   ඔබේ හිසකෙස්   සම්පූර්ණයෙන්ම අවශෝෂණය වේ. පොල් තෙල් අයදුම් හෝ හිසකේ මුහුණු ආවරණ මත ඒකාබද්ධ වනු ඇත.   කෙස් වර්ධනය උත්තේජනයකඩා වැටුම්,භේදය අවසන් කිරීම සහ අලුත්වැඩියා හානි කෙස් වැළැක්වීම.
ආමන්ඩ් තෙල් විශිෂ්ට සුවඳ විලවුන් වර්ගයක් වන අතර එය හිසකෙස් පැල්ලම් ශක්තිමත් කිරීම සහ හිසකෙස් වර්ධනයටද හේතු වේ.  



·       ලූනු යුෂ හැදි.
·         රත් වූ හැදි 2   පොල් තෙල්.
·             ආමන්ඩ් තෙල් හැදි හැදි
1  සියලුම අමුදව්‍ය මිශ්‍ර කරන්න
2ඔබේ හිසකෙස් මත පැයක් සඳහා එය තබන්න .
3.ෂැම්පු සමග එය සේදීම  
  
 ලූනු සහ මීපැණි

 එහි සීනි මට්ටම නිසා එය ඉතා හොඳ ගතියකි. අමතරවමී පැණි හිසකෙස් වැටීමෙන් වළක්වා , හිසකෙස් පැල්ලම් ශක්තිමත් වන අතර ආසාදන හා බැක්ටීරියා වැළලීමට හේතු විය හැක.

ඔලිව් තෙල්   හිසකේ සඳහා ඉතා විශාල වන අතරඑයකෙස්වල මන්ථ බවට ගැඹුරින් ගෙනයනු  ඇත. කෙස් moisturize හා බිඳ සිට එය වැළැක්වීම. අනෙක් අතටඔලිව් තෙල්හානි සිදු වූ සෛල අලුත්වැඩියා කිරීම සහ ඔබේ හිසකෙස් වර්ධනය සෞඛ්ය සම්පන්න සහ දිගු කරයි.


·               ලූනු යුෂ හැදි හැදි.
·             මී පැණි හැදි.
·          1 බිත්තර කහ මදය .1
·          ඔලිව් තෙල් හැදි 1 tablespoon.

1.  කුඩා භාජනයක් තුළ සුමට තලපයක් ලැබෙන තෙක් සියලු අමුදව්‍ය  මිශ්‍ර කරන්න.
2.     ඔබේ හිසකෙස් මිශ්‍රණය යොදන්නමිනිත්තු කිහිපයක් සඳහා ඔබේ හිසකෙස් සම්බාහනය කරන්න.
3.       ස්නාන ආවරණයක් යොදන්න. ඔබේ කොණ්ඩය මත මිශ්‍රණය  තබන්න   විනාඩි 40ක් පමණ.


 උපුටා ගැනීම -අන්තර්ජාලය

Comments

Popular posts from this blog

තරුණ බව රකින ඉගුරු

අඩියක් පමණ උස ඇති පදුරක් ලෙස වැවෙන වාර්ෂික ආයු කාලයක්  සහිත පසතුල තිරස් භූගත අල ලෙස (රයිසෝමයක්) විකර්ණය වු  මූල පද්ධතියකින් යුත්  Zingier officinale     යන උද්භිත විද්‍යාත්මක නාමයෙන් හදුන්වන ඉගුරු ශාකය ශ්‍රී ලාංකික ජනතාව අතර ප්‍රකට ජනප්‍රිය ගෘහ ඖෂධයක් හා කුළු බඩුවක් වශයෙන්  දැක්වෙනු ලැබේ. ශ්‍රී ලංකාවේ සෑම ප්‍රදේශකයකම වැවෙන මෙයට වඩාත් හිතකර පරිසරය වනුයේ පහතරට තෙත කලාපීය දේශගුණික තත්ත්වයන් ය. ලොව පුරා නිවර්තන රටවල ව්‍ය්ප්ත වි ඇති ඉගුරු ශාකයේ නිජබිම පිළිබදව විශේෂයෙන්  සදහන් නොවේ. එහෙත් ඉන්දියාව විය හැකි බවට විශාවාසය පවතී. ඒ ඉගුරු භාවිතය පිලිබද දීර්ඝ ඉතිහාසයක් ඉන්දියාවට ඇති බැවිනි. එමෙන්ම චීනයද ඉගුරු භාවිතය පිළිබද වසර දහස් ගනනක ඉතිහාසයකට හිමිකම් කියනු ලැබේ. මේ සදහා හොදම නිදසුන වනුයේ වසර පන්දහසකට පෙර ලි යැවුනු  shen Nung pen Shao Tching     නම් වු කෘතියේ ඉගුරු පිළිබදව සදහන්ව තිබීමයි. හටගත්   ප්‍ර දේශය අනුව හෝ රට අනුව අප්‍රිකානු ඉගුරු චීන ඉගුරු, කොචින් ඉගුරු(දකුණු ඉන්දියාව) කැලිකට් ඉගුරු, ජැමෙරිකානු ඉගුරු, ඕ ස්ට්‍රේලි...

දියවැඩියාවට කුරැදු සහ මී පැණි

දියවැඩියාව යනු රැධිරයේ ඉන්සියුලින් වල ක්‍රියකාරිත්වය අඩු වීමකි.මෙහිදී රැධිර සීනි මට්ටම වැඩිවිමක් පෙන්නුම් කරයි.සීනි සහිත ආහාර ශරීරයට සතුරැ වේ. මී පැණි පැණිරසකාරකයක් වුවත් දියවැඩියා රෝගීන්ට ආහාරයට ගත හැක. ඒ මන්ද යත් මී පැණි වල ඇමයිනෝ අම්ල සහ ආරක්ෂක පෝෂක බහුල වේ. මෙවා මගින් පරිවෘත්තීය ක්‍රියාකාරිත්වය වැඩිවේ. මෙහි ඇති පැණි රස කාරකය ග්ලුකෝස් මෙන් වේගවත් ලෙස රැධිරයට අවශෝෂණය නොකරයි. මී පැණි වල වල ඉතා අඩු ග්ලයිසීමික් අගයක් ඇත. මෙම කාරනා නිසා මි පැණි වලින් රැධිරයේ සිනී මට්ටම අඩු කැරයි. මී පැණි ලෙමන් මිශ්‍රණය මෙම මිශ්‍රණය උදේට පානය කිරීමෙන් රැධිරයේ සීනී මට්ටම අඩු කරයි. මෙම මිශ්‍රණය පිලියෙල කර ගන්නා ආකරය අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය මී පැණි තේ හැදි 01 ලෙමන් තේ හැදි 01 වතුර කෝප්ප01 වතුර රත් කරන්න තරමක් නිවෙන්නට හරින්න ලෙමන් තේ හැදි 01එක්කරන්න මී පැණි තේ හැදි 01 එක්කරන්න හොදින් කලවම් කරන්න මී පැණි සහ කුරැදු මිශ්‍රණය මෙම මිශ්‍රණය දිවැඩියාවට ඉතා ගුණදායක බව පර්යේෂකයින් විසින් පෙන්වා දී ඇත. කුරැදු මගින් රැධිරයේ ක්ලෙස්ටරෝල් මට්ටම 18%කින්ද රැධිර සීනී මටිටම 24%කින්ද අ...